Pozývame Vás na kurz varenia prirodzenej stravy dňa 22. 5. 2021 od 15.00 do 19.00 v Nitre v rodinnom dome na Čečinovej 41. Kurz sa uskutoční pri počte nahlásených záujemcov desať. Pri menšom počte kurz preložíme na iný dátum.

Prihlásiť sa môžete do piatku 21. 5. 2021 dopoludnia na kontaktných adresách:
Zuzana Fintová Gabriela Žlebeková
Tel.: 0903/202707 Tel.: 0910/392230
E-mail: mail: z.fintova@gmail.com E-mail: jedalen.zdravicko@gmail.com

Tento kurz sa bude niesť v znamení JARI, uvaríme si menu a dezert s použitím jarnej zeleniny (ovocia). Naučíme sa energeticky vyvažovať jedlá a povieme si o zásadách úpravy zdravého taniera. Stretnutie pri kvalitnej, prirodzenej, jarne ladenej strave z babičkinej kuchynky vás určite príjemne zasýti na tele i na duchu a povzbudí do ďalšej kuchárskej praxe. Presvedčíme sa, že príprava prirodzenej stravy je tá najprirodzenejšia, najzmysluplnejšia a najtvorivejšia činnosť človeka, ktorá ho vťahuje do života za každého počasia…

Plánujeme zorganizovať niekoľko stretnutí na tému ročných období v kuchyni, ako aj tematicky zamerané stretnutia typu: varíme pre deti, chutné a zdravé raňajky a desiate, domáci seitan na rôzne spôsoby, ľahké večere, zdravšie grilovanie, kváskové koláče, bezlepkové dezerty, palacinky na rôzne spôsoby, príprava pochutín a ochucovadiel,… Veľkou príležitosťou pre naše deťúrence bude varenie – s deťmi. Možno už začiatkom júna.
Cieľom týchto stretnutí bude naučiť sa variť bez kuchárskych kníh a bez receptov – z darov prírody, vlastnej intuície, potreby a zo srdiečka.

Pri príprave „babičkinych jedál“ vychádzam z makrobiotických zásad. Babičkine jedlá sú plné dobrôt, chutí, farieb, nápaditosti, tvarov. Sú prejavom hojnosti Prírody a tvorivosti kuchárky/ra. Vychádzam z klasickej slovenskej kuchyne, na varenie používam kvalitné surovimny – bez mlieka, mliečnych výrobkov, bez mäsa a mäsových výrobkov, bez vajíčok. Mojou snahou je pripraviť jedlo, ktoré dokáže zmeniť kvalitu krvi, dodať vitalitu a posilniť imunitu organizmu. Je vhodné pre všetky vekové kategórie.

Tešíme sa na stretnutie s vami.


0 komentárov k “Pridajte vlastný →

Pridaj komentár