5. UČITEĽ S VEĽKÝM SRDCOM

„TO, CO JEME A AKO TO JEME,

TVORÍ A OVPLYVŇUJE KVALITU

NAŠEJ KRVI. OD NEJ ZÁVISI

NAŠ SPÔSOB VNÍMANIA,

TVORENIA A PREŽÍVANIA SVETA.“

Roy Littlesun

Týmto citátom začínam dnešné rozprávanie o mojom „makrobiotickom prebúdzaní, vstávaní“ a každodenných aktivitách v ďalších rokoch. Uvedený citát je mojím životným krédom. Vyjadruje všetko, o čo sa mám snažiť, aby som mohla dobre a zdravo žiť. Dobrá kvalita krvi = dobrá kvalita života. Priama úmernosť. Jedno podmieňuje druhé.

Po obdržaní „tovarišského vysvedčenia“ som pokračovala v praktizovaní MB životného štýlu a varenia – doma i v práci (v Jedálni Zdravíčko). S láskou, radosťou, zanietením som aplikovala do prípravy pokrmov a osvety stravníkov môj dovtedy nadobudnutý „know how“. A bolo to dobré…

Jedného dňa som sa ocitla na prednáške svetovo známeho odborníka na zdravú výživu pána Roya Littlesuna. Išla som tam s veľkou zvedavosťou a otázkou „v com spočíva tá odbornosť a svetovosť?“.
Nikdy som o ňom nepočula. Na prednáške bolo možno do 200 ľudí. Z toho sa dalo usudzovať, že bude asi veľmi zaujímavá. Tak aj bolo. Hovoril o veciach nad slnko jasných, ale v našich životoch nerealizovaných. Hovoril aj o veciach medzi Nebom a Zemou. O prijatí a uplatňovaní zákonov Stvoriteľa. Potrebovali sme, aby v nás zapálil iskru, aby sme cez neho získali „iniciáciu“, zapálenie ohníka pre praktizovanie nového zdravého spôsobu života prostredníctvom prípravy jedla s novou kvalitou, transformujúcou nielen fyzickú, ale aj duchovnú podstatu človeka.

Na prednáške nás oboznámil s „Revolúciou jedného srdca“. Je to najmierumilovnejšia, najčestnejšia, najzmysluplnejšia „revolúcia“ na svete. Začína v našom srdci, mení naše zmýšľanie a konanie – začína v našom vnútri. Následne mení svet. Revolúcia, ktorá začína zmenou stravovacích návykov, zmenou kvality jedla a súčasnou zmenou krvi. Krv je biologickou premenou potravy. Vďaka nej žijeme, cítime, tvoríme. Od kvality potravy závisí teda kvalita krvi, ako aj kvalita nášho života. Ten, kto má pod kontrolou kvalitu potravy a krvi, môže byť domácim liečiteľom sám sebe – najmä v tejto dobe. V tomto zmysle nedoporučuje konzumovať priemyselne spracované potraviny, ktoré už stratili svoju celistvosť a „stvoriteľovu esenciu“ na ceste k človeku. Máme sa snažiť konzumovať co najviac „čistej panenskej“ potravy, ktorá neprešla procesmi veľkovýroby. A hlavne si máme variť sami pre seba a svoju rodinu. Máme byť kuchármi
a liečiteľmi v jednej osobe. Uvariť si kvalitné jedlo, ktoré je veľmi účinnou „injekciou“ pre dobrú krv a zdravý život…

Motív jednotného srdca ma veľmi oslovil. Pochopila som tú JEDNOTU. Keďže tri roky pred touto prednáškou som si dala do loga zvláštnu formu srdca, veľmi silno som precítila a pochopila súvislosti. Zoceliť srdcia, zjednotiť. Moje, mojej rodiny, stravníkov, celého sveta.

Neskôr som si v záhlaví jedálnych lístkov denne písala ďalšie krédo: „POĎME SPOLU ZMENIŤ SVET – ZAČNIME OD SEBA!“

Po absolvovaní tejto prednášky som bola iná. Už nikdy som nebola taká, ako predtým. Môj svet a vnímanie sa zmenilo. Navždy! Roy ma vyzval do „boja“. Chodil k nám do Zdravíčka 7 – 8 rokov a robil nezabudnuteľné kurzy varenia. Vždy pritiahol veľa nových ludi. Vždy plný energie, prekypujúcej vitality, zdravia, nadčasovej múdrosti. V jeho pokročilom veku to bola rarita. Akoby nestarol. Bol a stále ešte je živým príkladom zdravého životného štýlu. Vždy ma nabádal, aby som založila ŠKOLU NOVÉHO VARENIA (aj pre kuchárov). Možno sa mi to raz podarí…

A tak som sa opäť raz stala „žiačkou“ Učenia jedného srdca. Túto školu asi nikdy nedokončím, lebo stále sa mám čo učiť a objavovať. A zároveň odovzdávať nadobudnuté vedomosti a skúsenosti druhým. Mám teraz dosť času. Mám skutočne dobrého Učiteľa.

THANK YOU, ROY! I LOVE YOU!

0 komentárov k “5. UČITEĽ S VEĽKÝM SRDCOMPridajte vlastný →

Pridaj komentár