Fenyklová polievka

Obtiažnosť: Jednoduchá, Čas prípravy: 50 min.

Suroviny

  • Fenykel
  • Mrkva
  • Petržlen
  • cibuľa
  • ovsené vločky
  • voda

Pochutiny

  • soľ
  • bobkový list
  • nové korenie
  • miso ryžové
  • olej
  • esenciálny olej fenykel

Postup:

  1. Mrkvu a petržlen umyjeme, ošúpeme, postrúhame na hrubom strúhadle (alebo na robote). Cibuľu ošúpeme, nakrájame po vlákne na menšie plátky. Cesnak ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle. Fenykel umyjeme, odstránime stopky, hlúbiky, zhrubnuté časti, (dáme ich variť do zeleninového vývaru). Fenykel pokrájame na rezančeky, vňať nasekáme na jemno.
  2. Cibuľu uvaríme do sklovita spolu so soľou, bobkovým listom, novým korením. Pridáme postupne mrkvové rezance, petržlenové rezance, fenyklové rezance. Celkom varíme max. 40 minút.
  3. Odložíme z ohňa, pridáme ovsené vločky (môžu byť aj iné), fenyklovú vňať. Ochutíme soľou, Misom (rozpusteným vo vode), olejom. Podľa želania a možnosti môžeme zvýrazniť fenyklovú chuť esenciálnym olejčekom Fenykel.