Cuketový tanier so šošovicou, ryžou, zeleninovou oblohou


Suroviny a postup:
Šošovica – uvaríme obvyklým spôsobom s bobkovým listom, nvým korením, paprikou, cibuľou, cesnakom. Môžeme dochutiť sójovou omáčkou Tamari a zjemniť kvalitným olivovým olejom.
Ryža – uvaríme obvyklým spôsobom. Po uvarení a odstavení z ohňa pripmiešame surové na rezance pokrájaná mangold a cibuľu, olej a premiešame.
Šalátová uhorka – okrájame, pokrájame na tenké plátky, pridáme na jemno pokrájanú cibuľu, pažítku, Umeocot, olej. Premiešame, necháme odstáť a vychladnúť.
Hraška – zmiešame s vodou na polotekuté cestíčko (podľa návodu na obale).
Cuketa (tekvica alebo aj iná zelenina) – pokrájame na plátky, (nesolím, Hraška je ochutená), obalíme zo všetkých strán hraškovou zmesou, trochu „obtrieme o steny nádoby, aby sme nemali veľa cestíčka“ a vysmážame po oboch stranách do zlatiska. Necháme na site a savom papieri odkvapkať.
Sezónna zelenina ako obloha – umyjeme, okrájame, pokrájame, ochutíme Balsamicom.

Všetky „súčasti taniera“ si postupne a priebežne pripravíme a kompletizujeme tanier. Príprava tohto taniera je nenáročná, jednoduchá, nezaberie veľa času. Chuť a vôňa sú jemné. Jedlo je chutné a dostatočne zasýti a je ľahko stráviteľné.

0 komentárov k “Cuketový tanier so šošovicou, ryžou, zeleninovou oblohouPridajte vlastný →

Pridaj komentár