Kváskové špaldové šišky pečené

Pečené šišky – kváskové, celozrnné – sú trochu iné ako klasické. Chutia rovnako, ale nie sú také pampúšikové ako klasické. Ale pochutili sme si.

Suroviny:
300 g špaldovej múky bielej hladkej, 200 g špaldovej múky celozrnnej bielej, 2,5 – 3 dl mlieka (dala som vodu), 50 g masla (dala som Alsan) – roztopiť, 3 PL tuzemského umu, 1 PL citrónovej šťavy, 2 žĺtky, 4 PL trstinoveho práškového cukru alebo obilného sladu, 100 g kvasku
Džem alebo lekvár na ozdobu

Postup:
Kváskove cesto zamiesime večer deň dopredu.Použijeme uvedené suroviny. Necháme ho cez noc kysnúť. Hneď ráno ho premiesime. Ak je redšie, vyklopíme ho na dosku, pridáme múku, prevalkáme rukou a necháme prikryté na doske kysnúť aspoň 2 – 3 hodiny. Potom ho valčekom jemne rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska. Poukladáme na pečiaci papier, necháme podkysnúť a dáme piecť do rúry na 15 – 20 minút. Upečené potrieme roztopeným Alsanom s troškou umu. Použila som esenciálny olej Pomaranč.

0 komentárov k “Kváskové špaldové šišky pečenéPridajte vlastný →

Pridaj komentár