Letný miš maš

Opäť raz klasická otázka“ „Čo dnes na obed?“ V lete by odpoveď na ňu nemala robiť problém – veď máme k dispozícii toooľko surovín. Niekedy práve tá rozmanitosť zaťažuje naše voľby a rozhodnutia. Ja chodím pre inšpirácie do záhrady. Motivujem sa zeleninou, ktorá práve dozrieva. Teším sa, že konečne dáva o sebe vedieť, že je úplne bio a naša. Pripravovať z nej jedlo je veľká radosť a naplnenie našej polročnej práce. Letná kuchyňa pod otvoreným altánkom robí z varenia nezabudnuteľný zážitok. A tá chuť a vôňa! Škoda len, že toto všetko vo fotorecepte neviem zachytiť. Pokúste si to predstaviť a prijať všetkými zmyslami. … aby jedlo bolo naším liekom…

K zeleninovej časti vždy pridám nejakú bielkovinu v podobe strukovín, chladených tofu alebo iných polotovarov,
ktoré vždy nejako zaujímavo tepelne upravím. Aby chlap nebol hladný…

Tanier, ktorý vám dnes ponúkam, som nazvala Letný miš maš. Je na ňom vpodstate všehochuť, ale ani jedna chuť neprekáža druhej. Vzácne vône a chutne sa vzájomne dopĺňajú a podporujú. Príprava trvala asi 1 hodinu. Výsledný efekt stojí za to.

Na tanieri nájdeme rôzne chute v podobe:
Zeleninového kvarteta na sójovej smotane a kôpre
mierne pikantnú výraznejšiu chuť Seitanu na cibuli a gyrose
chutných pečených rascových zemiakov
zeleninového šalátu z Mangoldu, cibule a Umeoctu
zeleninovej oblohy z rôznych druhov letnej zeleniny

Ak nemáte čas alebo možnosť, nemusíte pripraviť všetky uvedené jedlá. Môžete si vybrať a inšpirovať sa z mojej ponuky. A môžete aj experimentovať. Fotorecepty uverejním následne.

0 komentárov k “Letný miš mašPridajte vlastný →

Pridaj komentár