Seitan Špeciál na cibuli a gyrose

Keďže sa mi v letných horúčavách nechce miesiť seitan, kúpila som si v zdravých potravinách Sitan špeciál. Z neho sa dá šikovne pripraviť čokoľvek – restovaná zmes, guláš, opečený, vysmažený grilovaný plátok, špíz – proste čokoľvek.

Pokrájala som ho na kocky a podusila na do sklovita osmaženej osolenej cibuľke s postrúhaným cesnakom – asi 15 – 20 minút. Občas som pomiešala, aby sa nepripálil. Pridala som 1 – 1,5 dl vody. Postupne som ochutila mletou červenou paprikou, gyrosom, sójovou omáčkou Tamari a zvyškom cesnaku. Porestovala som asi 5 minút, aby sa spojili chute a vyparila voda.
Výrazná chuť seitanovej zmesi perfektne doplnila Zeleninové kvarteto a pečené zemiaky.

0 komentárov k “Seitan Špeciál na cibuli a gyrosePridajte vlastný →

Pridaj komentár