Sypaná tvarohová torta

Suroviny:

Sypká časť:
1 šálka špadovej múky hladkej bielej, 1 šálka špaldovej krupice, 1 šálka trstinového cukru (dala som menej), 3 – 4 PL kakaa, 1 kopcovitá PL kypriaceho prášku s vínnym kameňom, štipka soli.

Plnka:
2 bal. jemný tvaroh, 1 bal. hrudkový tvaroh, škoricový cukor, šťava z 1/2 citróna, sušené brusnice.

Zálievka:
1/3 masla Alsan bio, 1 bal sójovej smotany.

Domáci ríbezľový džem (môže byť akýkoľvek) na potretie upečenej torty, roztopená čokoádová poleva.

Postup:

Tvaroh dáme do misky. Pridáme citrónovú šťavu, škoricový cukor, premiešame. Tvarohovú zmes rozdelíme do 3 misiek.

Pripravíme zálievku – do hrnčeka dáme zohriať sójovú smotanu a 1/3 masla Alsan.

Suroviny pre sypkú časť vložíme do misky, premiešame. Potom ich rozdelíme do 4 šálok.

Formu na tortu potrieme olejom, vystelieme papierom na pečenie. Postupne do nej vkladáme šálku sypkej múčno cukrovej zmesi a misku tvarohovej zmesi. Povrch zľahka rukou urovnáme. Opakujeme 3 x. Končíme sypkou zmesou. Na ňu opatrne vylejeme zálievku. Pomocou vydličky prepichujeme do korpusu dierky, aby sa zálievka dobre vpila. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 45 minút pri teplote 180 stupňov.

Upečenú tortu oslobodíme od bočnej časti formy a ešte teplú potrieme džemom, necháme vychladnúť. Vychladnuté potrieme čokoládovou polevou a opäť necháme vychladnúť. Krájame na porcie. Torta má veľmi lahodnú chuť, príjemnú vôňu – a je neodolateľná. Jednoduchá a táká super!

0 komentárov k “Sypaná tvarohová tortaPridajte vlastný →

Pridaj komentár