Tanier klasické lečo s cuketou, tofu praženicou, pečenými zemiakmi na cibuli

Bez niektorých jedál si nevieme leto predstaviť – lečo, plnená paprika, luskový prívarok, dusená zelenina, cuketa na rôzne spôsoby,… Hoci ich varíme aj v priebehu roka, predsa len v lete majú iný „šmrnc“.

Jedným z mojich obľúbených letných jedál je lečo na rôzne spôsoby. Možno mnohí namietnete, že existuje len jedno lečo a jeden spôsob – s rôznymi chuťovými a vzhľadovými odchýľkami. Pre niektorých áno, pre vegánov to neplatí.
Dnes vám ponúkam klasické lečo s cuketou a tofu praženicou. Ako oblohu som urobila chutné pečené zemiaky na cibuli a rasci. Tanier som obložila pokrájanou zeleninou, pokvapkanou balsamicovým octom.

14. 4. 2021 som uverejnila Tanier paprika na cibuli s „klíčkovou praženicou“ a vegi párkami na kečupe a ryžou (viď obrázok úplne naspodu).

Určite do konca leta ešte vykúzlim nový druh leča – s Hokkaidom.

0Shares

0 komentárov k “Tanier klasické lečo s cuketou, tofu praženicou, pečenými zemiakmi na cibuliPridajte vlastný →

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: