Tofu praženica

Samozrejme, nechutí ako klasická praženica z vajíčok. Ale chutí perfektne a je ľahšie stráviteľná. S príchuťou kurkumy a čiernej soli je veľmi spoľahlivou a chutnou náhradou klasickej.

Suroviny:
Tofu, cibuľa (môže a nemusí byť).

Pochutiny:
Čierna soľ (dáva príchuť vajíčka – dostať kúpiť v bioobchodoch), morská soľ, sójová omáčka Tamari, kurkuma.

Postup:
Ak použijeme cibuľu (je chutnejšia, no do leča som ju dala bez cibule), podusíme ju do sklovita na oleji. Pridáme rozdrvené biele tofu, podusíme, podlejeme trochou vody, ochutíme morskou soľou, štipkou čiernej soli (neprehnať – sírová chuť), Tamari, kurkumou. Premiešame a na slabšom ohni dusíme asi 10 – 15 minút. Nezahusťujeme.

0Shares

0 komentárov k “Tofu praženicaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: