SOTÉ ŠAMPINÓNY, PARADAJKY, HRÁŠOK

Keď potrebujem rýchlo navariť, uvarím si chutné soté zo šampiňónov s paradajkami
a hráškom. K nemu pridám vhodnú prílohu (tentoraz obľúbenú tarhoňu) a opečiem nejakú bielkovinovú zložku (Goody foody beaf). Velmi nám chutí aj s cestovinami a syrom.

Suroviny:
Šampiňóny, cibuľa, paradajkové kúsky sterilizované – domáce (môžu byť aj čerstvé), hrášok.

Pochutiny:
Olivový olej, morská soľ, Davidkovo koření VEGE – RAJČÁTKA.

Postup:
Šampiňóny umyjeme, pokrájame. Cibuľu očistíme, pokrájame na malé kocky.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme pripravené šampiňóny a restujeme do mäkka. Pridáme paradajkové kúsky (alebo pokrájané čerstvé paradajky) a restujeme do odparenia väčšieho množstva tekutiny. Pridáme mrazený alebo čerstvý hrášok, prehrejeme. Vydusime na tuk. Nezahusťujeme.

Podávala som s tarhoňou posypanou vegi syrom a ochucovadlom Gomashio. Ako bielkovinovú zložku som použila Goody foody plátky, ktoré som opiekla na oleji do chrumkava. Tanier som ozdobila čerstvou zeleninou.

0 komentárov k “SOTÉ ŠAMPINÓNY, PARADAJKY, HRÁŠOKPridajte vlastný →

Pridaj komentár