ŠPARGĽOVÁ S KURKUMOU

(Špargľa, mrkva, cibuľa, pórik, zemiaky, kurkuma, sójová smotana, pesto z Medvedieho cesnaku).

Prichádza zaujímavé špargľové obdobie, kedy sa nám slinky zbiehajú na rôzne špargľové dobroty. Mne najviac chutia rôzne špargľové polievky, omáčky ale aj minútky. Svoju špargľovú sezónu začínam chutnou krémovou polievkou s mrkvou, zemiakmi, pórikom, sójovou smotanou, kurkumou a pestom z Medvedieho cesnaku. Niečo fantastické!

Suroviny:
Špargľa, zemiaky, mrkva, cibuľa, pórik, zelené vňaťky, sójová (rastlinná smotana), pesto z Medvedieho cesnaku (alebo cesnak).

Pochutiny:
Olivový olej, morská soľ, čierne korenie celé, bobkový list, Davidkovo koření KURKUMA, Umeocot.

Postup:
Špargľu dôsledne zbavíme šupky (škrabkou stiahneme hrubšie šupky – v polievke nezostanú „motúziky“) a pokrájame podľa želania.
Zeleninu umyjeme, očistíme a pokrájame podľa želania – viď foto. Dva zemiaky odložíme na zahustenie (postrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme).
Vňaťky, zvyškovú zeleninu, bobkový list a nové korenie celé dáme variť do vývaru, ktorý pred dohotovenim pridáme do polievky.

Do studenej osolenej vody dáme variť do sklovita pokrájanú cibuľu. Pridáme postupne mrkvu, špargľu, zemiaky, pór. Varíme na miernom ohni do mäkka asi 30 – 40 minút. Pred dohotovením pridáme rozmixované zemiaky, kurkumu a krátko povaríme. Odstavíme z ohňa a pridáme rastlinnú smotanu. Zjemníme olivovým olejom.
Pri servírovaní ozdobíme vňaťkou, pórikom a pestom z Medvedieho cesnaku.

0 komentárov k “ŠPARGĽOVÁ S KURKUMOUPridajte vlastný →

Pridaj komentár