Klasické lečo s cuketou a mrkvou

Možno vám je divné, prečo som použila aj mrkvu. Dávam ju často, keď treba „vyvážiť“ suroviny. Do jedla vstupuje veľa zeleniny, ktoré rastú nad zemou. Tak som zmes trochu „uzemnila“ cez koreň mrkvy. A napokon aj kvôli farebnosti som ju pridala.

Suroviny:
Cibuľa, mrkva, cuketa, paprika, paradajky(treba ich najskôr 3 min povariť v osolenej vode, preložiť do studenej, ošúpať).

Pochutiny:
Morská soľ, sójová omáčka, olej.

Postup:
Zeleninu očistíme, umyjeme okrájame, pokrájame. Cibuľu porestujeme na oleji do zlatista. Pridáme pokrájanú mrkvu, neskôr na rezance pokrájanú papriku, blanšírované pokrájané paradajky a nakoniec cuketu. Všetko spolu dusíme do mäkka – asi 30 – 40 minút.

Lečovú zmes môžeme podávať ako zeleninovú zložku k mnohým hlavným jedlám, do nákypov, skladaných zemiakov, rizota,… Môžeme k nej pridať aj tofu praženicu, ktorú pripravíme zvlášť na panvičke.

0Shares

0 komentárov k “Klasické lečo s cuketou a mrkvouPridajte vlastný →

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: