Suroviny:
Hliva, cibuľa, cesnak, paprika, paradajky, zemiaky.
Morská soľ, olivový olej, červená paprika, sójová omáčka Tamari, majoránka, chilli paprika, bobkový list, nové korenie, rasca.
Postup:
Zeleninu umyjeme, očistíme, okrájame, pokrájame. Pokrájanú cibuľu podusíme do sklovita na olivovom oleji. Pridáme soľ, rascu, bobkový list, nové korenie, polovicu postrúhaného cesnaku. Vložíme pokrájanú hlivu a dusíme – najskôr bez pridania vody, po cca 20 minútach prilejeme trochu vody. Pridáme pokrájanú papriku, krátko podusíme.
Paradajky povaríme asi 5 minút v horúcej vode, potom ich zalejeme studenou vodu. Ošúpeme šupky a pridáme variť k hlivovej zmesi. Môžeme ich aj pokrájať. Varíme si 10 – 15 minút.
Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a varíme ďalších 20 minút. Podľa potreby pridáme vodu. Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme na strúhadle postrúhanými zemiakmi. Povaríme asi 10 minút. Celková doba varenia je 60 – 70 minút.
Pridáme červenú papriku, necháme zovrieť. Odsránime z ohňa a nakoniec ochutíme zvyšným cesnakom, majoránkou, chilli paprikou, sójovou omáčkou, olejom. Podávame s chlebom.
0 komentárov k “Hlivový ECHT guláš”Pridajte vlastný →