Kelový prívarok so zeleninou a Medvedím cesnakom

Suroviny:
Kel, cibuľa, cesnak, Medvedí cesnak, mrkva, petržlen.

Pochutiny:
Soľ, olej, Umeocot, kurkuma.

Postup:
Z kelu odstránime poškodené listy, umyjeme, nakrájame na tenké rezance. Mrkvu a petržlen, okrájame, umyjeme, pokrájame na menšie kocky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na rezančeky, cesnak ošúpeme, postrúhame na jemno na strúhadle. Medvedí cesnak umyjeme, pokrájame na jemné rezančeky. Zvyšky zeleniny pridáme variť do zeleninového vývaru.

Cibuľu a časť cesnaku dáme variť do osolenej vody a uvaríme do sklovita. Pridáme mrkvu, neskôr petržlen, nakoniec kel. Keď sa uvaria do sklovita, pridáme zeleninový vývar, zahustíme kukuričným škrobom a krátko prevaríme. Odstavíme z ohňa a ochutíme olejom, soľou, kurkumou. Úplne nakoniec vložíme pokrájaný Medvedí cesnak a premiešame.

Podľa želania môžeme okoreniť čiernym korením alebo chilli. Namiesto kurkumy môžeme použiť mletú červenú (alebo aj údenú) papriku.

0 komentárov k “Kelový prívarok so zeleninou a Medvedím cesnakomPridajte vlastný →

Pridaj komentár