Segedínsky guláš s tempehom a sójovou smotanou

Suroviny:
Hríbiky sušené (môžeme použiť aj šampiňóny alebo mrazené hríbiky), kyslá kapusta klasická alebo pickles (použila som pickles), mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, cesnak, tempeh, kukuričný škrob na zahustenie, sójová smotana, vetvička čerstvej saturejky, zelená vňať (pažítka).

Pochutiny:
Soľ, olej, sójová omáčka, rasca, nové korenie, čierne korenie, bobkový list, cesnak, mletá červená paprika, údená mletá červená paprika.

Postup:
Najskôr dáme variť sušené hríbiky, ktoré sme predtým aspoň hodinu namočili vo vode. Varíme ich do zmäknutia. Posolíme až pred koncom varenia.

Zeleninu ošúpeme, umyjeme pokrájame: cibuľu nadrobno, cesnak nastrúhame, mrkvu a petržlen na plátky, zeler a tempeh na kocky.

Cibuľu podusíme na rozpálenom oleji so soľou, bobkovým listom, novým korením, polovicou cesnaku a vetvičkou saturejky do sklovita. Postupne pridávame mrkvu, petržlen, zeler, kapustu a dusíme bez podlievania do mäkka. Ak treba, dochutíme soľou a trstinovým cukrom. Pridáme uvarené hríbiky, pokrájaný tempeh, podlejeme vodou a krátko povaríme. Pridáme červenú papriku a údenú papriku rozpustenú vo vode a povaríme asi 10 minút. Podľa potreby zahustíme kukuričným škrobom a necháme zovrieť.

Odstavíme z ohňa, zjemníme sójovou smotanou. Ochutíme soľou, sójovou omáčkou, čiernym korením, rascou, zvyšným cesnakom, zjemníme olejom, premiešame a podávame posypané zelenou vňaťkou (použila som novú pažítku zo záhradky). Vhodnou prílohou sú parené kváskové knedle.

0 komentárov k “Segedínsky guláš s tempehom a sójovou smotanouPridajte vlastný →

Pridaj komentár