Zapekané cestoviny s hlivou, koreňovou zeleninou, maďarskou klobaňou


Suroviny:
Uvarené celozrnné cestoviny, hlivový perkelt z predchádzajúceho dňa, cibuľa, maďarská klobaňa, vegi syr na posypanie nákypu, pažítka.

Pochutiny:
Soľ, olej čierne korenie mleté, gyros, sójová omáčka Tamari.

Postup:
Celozrnné cestoviny uvaríme obvyklým spôsobom. Precedíme, vložíme do misy. Pridáme hlivový perkelt zo zeleninou
z predchádzajúceho dňa.

Cibuľu pokrájame na drobno a podusíme do sklovita na panvici spolu so soľou a cesnakom. Priáme rozdrvenú klobaňu a krátko prehrejeme. pridáme do misy s cestovinami a perkeltom. Ochutíme soľou, korením, gyrosom, Tamari a premiešame. Preložíme na olejom potretý plech, vyrovnáme povrch, potrieme olejom a dáme zapiecť na 40 minút pri teplote 180 stupňov.

Po upečení posypeme postrúhaným vegi syrom a posypeme posekanou pažítkou. Už nepečieme, iba vložíme do vypnutej rúry, aby sa syr roztiekol.
Podávame s vegi tatárkou (recept nájdete v ďalšom príspevku).

0 komentárov k “Zapekané cestoviny s hlivou, koreňovou zeleninou, maďarskou klobaňouPridajte vlastný →

Pridaj komentár