Vegi grill party tanier

Leto si užívame plným priehrštím, so všetkými návnadami a krásami – i strasťami. Ale o tých nechcem písať. Tie musíme dokázať stráviť každý osobitne.
Jednou z návnad je grilovanie a posedenie v kruhu blízkych. Aj keď grilovačky nie sú veľmi osožné pre organizmus (vieme prečo), môžeme si dopriať z času načas zdravšie grilova(nie). Chcem vás motivovať na jednoduchý recept Grill party taniera. Použila som iba vegánske suroviny, žiadne marinády, iba olej a soľ. Žiadne „extravagantné chute“. Grilovala som krátko na kontaktnom grile. Iba toľko, aby sme trochu precítili a ochutnali vôňu grilovaných surovín. Môže sa použiť aj klasický gril s uhlím, no grilovať treba na miernom ohni v nádobe.
Chute na tanieri môžeme trochu rozvinúť pri ostatných súčastiach jedla na tanieri – dressingy, šaláty, dusená alebo opečená zelenina. Čím jednoduchšie, tým v lete lepšie – a ľahšie. Tak poďme na to:

Suroviny:
Vegi párky, Tofu Chilli alebo na grilovanie, tekvica na grilovanie, omáčka Tarator (Tzatziki), dusený Mangold na cibuli, varené zemiaky, pažítka, zeleninová obloha.

Na Omáčku Tarator:
Kôpor, uhorky, cibuľa, cesnak, tofu nátierka klasik, Umeocot, sójová smotana, olivový olej, soľ.

Dusený Mangold na cibuli:
Cibuľa, Mangold, saturejka, olej, sójová omáčka Tamari.

Postup:
Mangold podusíme na oleji a cibuli spolu s čerstvou saturejkou. Podusíme asi 10 minút bez podlievania, ochutíme omáčkou Tamari.

Uvaríme zemiaky, môžu byť aj v šupke alebo pečené.

Pripravíme Tarator: uhorky, cibuľu, cesnak, kôpor, sójovú smotanu, tofu nátierku Klasik, olej, Umeocot vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu.

Tekvicu – cukiňu potrieme olejom, osolíme a opekáme na grile. Vegi párky taktiež potrieme olejom, nesolíme, opekáme na grile.

Uhorky a paradajky (aj iné druhy zeleniny) nakrájame na plátky, pokvapkáme umeoctom, použijeme na oblohu.

Uvedené ingrediencie vhodne poukladáme na tanier, posypeme vňaťkou a servírujeme. Prst hore!


0 komentárov k “Vegi grill party tanierPridajte vlastný →

Pridaj komentár