Bryndzová so zeleninou a medvedím cesnakom

Vo FB Babičkinej kuchynke som asi pred 2 mesiacmi uverejnila Bryndzový demikát. Dnes ponúkam bryndzový demikát v inej podobe. Veľmi obľubujem túto polievku, ale mám rada zmeny. Tak som si ju pozmenila – pridala som koreňovú zeleninu, medvedí cesnak, pórik a špecle. Naozajstný bryndzový „delikát“.

Suroviny:
Bryndza, mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, cesnak, pórik, mevedí cesnak, vňať saturejky, hrubé rezance (použila som špecle), ukuričný škrob na zahustenie.

Pochutiny:
Soľ, olej, mletá červenápaprika, čierne korenie, sójová omáčka Tamari, bobkový list, nové korenie.

Postup:
Koreňovú zeleninu umyjme, ošúpeme, pokrájame. Medvedí cesnak umyjeme a pokrájame na rezančeky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na drobno. Zo zvyškov zeleniny uvaríme zeleninový vývar. Bryndzu rozdrvíme vo vode, aby sa lepšie roztopila v takmer hotovej polievke (aby neboli hrčky).

Cibuľu uvaríme do sklovita v osolenej vode spolu s bobkovým listom, novým korením a vňaťou saturejky. Postupne pridáme mrkvu, petržlen, zeler. K uvarenej zelenine pridáme špecle (alebo iné hrubšie rezance) a varíme asi 15 minút do zmäknutia rezancov. Pridáme zeleninový vývar a bryndzu rozpustenú vo vode. Krátko povaríme. Pridáme mletú čevenú papriku rozpustenú vo vode, opäť krátko povaríme. Ak je polievka redšia, zahustíme ju kukuričným škrobom a necháme zovrieť. Nakoniec dochutíme mletým čiernym korením, sójovou omáčkou Tamari a olejom. Pri podávaní môžeme posypať čerstvo pokrájaným medvedím cesnakom a pórikom.

0 komentárov k “Bryndzová so zeleninou a medvedím cesnakomPridajte vlastný →

Pridaj komentár