Kalerábový“sendvič“ s cícerovo zeleninovou plnkou

Suroviny:
Keleraby, cibuľa, mrkva, petržlen, vňať.Uvarený cícer, cibuľa, cesnak, uvarená ryža.

Pochutiny:
Soľ, sójová omáčka, olej, majorán, cesnak, kremzska horčica, rasca, čierne korenie, cesnak.

Postup:
Kaleráb ošúpeme, pokrájame na plátky a krátko povaríme v osolenej vriacej vode asi 10 minút. Po uvarení vyberieme z vody a dáme vychladnúť a odkvapkať.
Cícer použijeme uvarený alebo zamrazený (pripadne konzervovaný). Ryžu použijeme z predchádzajúceho dňa. Cícer aj ryžu, cibuľu a cesnak zomelieme na mlynčeku. Vložíme do väčšej nádoby.
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno, speníme na oleji. Pridáme postrúhanu mrkvu, petržlen a dusíme domäkka. Do misky s cícerovo ryžovou zmesou pridáme podusenuú zeleninu, a ochutime soľou, čiernym korením, rascou, vňaťou, cesnakom, majoránom, sójovou omáčkou. Dobre premiešame a zmesou plníme kalerábové plátky.
Najskôr však potrieme plátky zmesou oleja, sójovej omáčky, horčice, cesnaku. Dva plátky zvnútra potreté olejovou zmesou spojíme pripravenou plnkou. Povrch sendviča tiež potrieme olejovou zmesou. Sendvič položíme potretou stranou na gril. Potrieme aj vrchnú stranu a grilujeme za občasného potierania po oboch stranách do zlatista.

0 komentárov k “Kalerábový“sendvič“ s cícerovo zeleninovou plnkouPridajte vlastný →

Pridaj komentár