KLÍČKOVÉ CELODENNÉ MENU – Mungo na cibuli, restovaná zelenina, kuskus, klíčky

Zloženie taniera:
Mungo prívarok, kuskus, restovaná koreňová zelenina, opečený Goody foody plátok, kapusta pickles, šalátový lístok, Mungo klíčky, opražené semienka tekvice, Gomashio.

Suroviny:
Fazuľa Mungo, riasa Kombu, vňať saturejky.

Pochutiny:
Soľ, bobkový list, nové korenie, olej

Postup:
Fazuľu Mungo nemusíme namáčať deň vopred. Prepláchneme ju vo vode a dáme variť. Nemusíme ani zberať penu – nevytvorí sa. Dáme ju variť spolu s novým korením, bobkovým listom a vňaťou saturejky, riasou Kombu a soľou. Varíme asi hodinu. Pred koncom varenia môžeme pridať najemno pokrájanú cibuľu a povaríme do sklovita. Fazuľa sa dobre rozvarí, nemusíme zahusťovať. Ochutiť môžeme podľa želania. Ja som neochucovala.

K fazuľovej omáčke som podusila na cibuli na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, ktorú som ochutila iba Tamari omáčkou, olejom, soľou a petržlenovou vňaťou.
Goody foody plátky som krátko opiekla na troche oleja.

0 komentárov k “KLÍČKOVÉ CELODENNÉ MENU – Mungo na cibuli, restovaná zelenina, kuskus, klíčkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár