KLÍČKOVÉ CELODENNÉ MENU – Karfiolová polievka s mrkvou, zemiakmi, klíčkami

Suroviny:
Karfiol, mrkva, petržlen, cibuľa, cibuľka zelená, zemiaky, klíčka, vňaťka.

Pochutiny:
Soľ, Umeocot, olej, bobkový list, nové korenie, biele korenie, muškátový kvet.

Postup:
Koreňovú zeleninu umyjeme, ošúpeme, postrúhame nahrubo na strúhadle. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na rezančeky. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky. Zelenú cibuľku pokrájame na kolieska. Vňaťku nasekáme nadrobno. Z odpadkov zeleniny dáme variť vývar.

Cibuľu dáme variť do sklovita spolu so soľou, bobkovým listom a novým korením. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a varíme asi 15 minút. Pridáme ružičky karfiolu a varíme 15 – 20 minút (aby boli zemiaky aj karfiol mäkké). Prilejeme zeleninov vývar. Postupne pridáme postrúhanú mrkvu a petržlen. Povaríme 5 – 7 minút.

Odstavíme z ohňa a pridáme cibuľku, vňaťku, biele korenie, muškátový orech, olej a Umeocot. Pri podávaní vložíme do taniera klíčky.

0 komentárov k “KLÍČKOVÉ CELODENNÉ MENU – Karfiolová polievka s mrkvou, zemiakmi, klíčkamiPridajte vlastný →

Pridaj komentár