Obilninová kocka „Raz dva tri“

Suroviny:
Zaparený kuskus (asi 200 g v surovom stave, 400 po zaliatí vodou), polovicu zaváraninového pohára hrušiek alebo iného ovocia, vlašské orechy pomleté, hrozienka alebo brusnice, domáci ríbezľový džem, slnečnicový olej, škoricový trstinový cukor, trstinový cukor jablkový koncentrát (iba do pudingu), čokoládový puding 2 bal, ssi 7 dl vody, štipka soli, piškóty.

Postup:
Zaparený kuskus vložíme do misky. Pridáme sušené hrozienka, na kocky pokrájané zavárané hrušky alebo iný druh ovocia – aj čerstvého, 2/3 pomletých orechov, 1 sáčok škoricového trstinového cukru (viac cukru na korpus netreba – hrušky, hrozienka), štipku soli. Zmes dobre premiešame a uložíme na olejom vymastený plech. Povrch vyrovnáme a tiež potrieme olejom. Dáme zapiecť na 10 – 15 minút pri teplote 180 stupňov. Upečenýkorpus potrieme džemom a necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme čokoládový puding – podľa návodu na obale, no bez mlieka. Pridáme za hrsť trstinového cukru a asi pol deci jablkového koncentrátu (dodá sviežu chuť). Zvyknem pridať asi 2 PL oleja, aby puding na korpuse nepraskal. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Necháme trochu vychladnúť.

Na vychladnutý korpus potretý džemom poukladáme piškóty (keď nemáme alebo nechceme, nemusíme dať. Môžeme dať trebárs keksy Marína.) Na ne preložíme uvarený puding, zarovnáme povrch a posypeme zvyškom pomletých orechov. Necháme stuhnúť a krájame na porcie. Je taký dobrý, že ho môžeme kľudne zaradiť do kategórie „oblíž prst“.

0 komentárov k “Obilninová kocka „Raz dva tri“Pridajte vlastný →

Pridaj komentár