Paprika na cibuli s pšeničnými klíčkami a vegi párkom na kečupe

Suroviny:
Čerstvá zelená paprika, vegi párky, cibuľa, pšeničné klíčky, pažítka.

Pochutiny:
Soľ, olej, sójová omáčka Tamari, gyros, chili ochucovadlo, čierna soľ (dodá príchuť vajíčka) – podľa možnosti.

Postup:
Papriku umyjeme, odstránime semienka, pokrájame na rezance. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na jemno. Pažítku posekáme nadrobno. Párky ošúpeme a pokrájame na kolieska.

Pšeničné klíčky dáme variť do osolenej vody a za občasného miešania vareškou uvaríme do zhustnutia. Pokrájanú cibuľu podusíme so soľou na oleji do sklovita, pridáme pokrájanú papriku a dusíme do zmäknutia. pridáme uvarenú klíčkovú „praženicu“, pomiešame, ochutíme gyrosom alebo kurkumou, čiernou soľou, Tamari a pridáme posekanú pažítku.

Podávame s vegi párkami porestovanými na cibuli a ochutenými chilli zmesou a kečupom.

0 komentárov k “Paprika na cibuli s pšeničnými klíčkami a vegi párkom na kečupePridajte vlastný →

Pridaj komentár