Sypaná jablková tortička

Suroviny:

Sypká časť:
1 šálka špadovej múky hladkej bielej, 1 šálka špaldovej krupice, 1 šálka trstinového cukru (dala som menej), 1 kopcovitá PL kypriaceho prášku s vínnym kameňom, štipka soli.

Plnka:
4 – 6 jabĺk, škoricový cukor, šťava z 1/2 citróna, sušené brusnice.

Zálievka:
1/3 masla Alsan bio, 1 bal sójovej smotany.

Domáci ríbezľový džem (môže byť akýkoľvek) na potretie upečenej torty, na sucho opražený kokos na posypanie.

Postup:

Jablká umyjeme, postrúhame na strúhadle so šupkou na hrubo. Pridáme citrónovú šťavu a škoricový cukor, premiešame. Jablkovú zmes rozdelíme do 3 misiek.

Pripravíme zálievku – do hrnčeka dáme zohriať sójovú smotanu a 1/3 masla Alsan.

Suroviny pre sypkú časť vložíme do misky, premiešame. Potom ich rozdelíme do 4 šálok.

Formu na tortu potrieme olejom, vystelieme papierom na pečenie. Postupne do nej vkladáme šálku sypkej múčno cukrovej zmesi a misku jablkovej zmesi. Povrch zľahka rukou urovnáme. Opakujeme 3 x. Končíme sypkou zmesou. Na ňu opatrne vylejeme zálievku. Pomocou vydličky prepichujeme do korpusu dierky, aby sa zálievka dobre vpila. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 45 minút pri teplote 180 stupňov.

Upečenú tortu oslobodíme od bočnej časti formy a ešte teplú potrieme džemom a posypeme nasucho opraženým kokosom a necháme vychladnúť. Krájame na porcie. Torta má veľmi lahodnú chuť, príjemnú vôňu – a je neodolateľná. Jednoduchá a táká super!

0 komentárov k “Sypaná jablková tortičkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár