Hokkaidový krém

Suroviny:
Tekvica Hokkaio, zemiaky, cibuľa, cesnak.

Pochutiny:
Soľ, olej, bobkový list, nové korenie, vňať saturejky, Tamari, majorán.

Postup:
Tekvicu Hokkaido som umyla, odstránila jadierkovú časť, pokrájala na väčšie kusy. Zemiaky a cibuľu som umyla, a pokrájala na väčšie kusy. Cesnak som očistila. Pripravené suroviny som vložila do hrnca s vodou, soľou, bobkovým listom, novým korením, vňaťou saturejky. Po uvarení asi za 30 – 40 minút som zo zmesi vybrala tvrdé časti a rozmixovala mixérom. Keďže sa mi zdal byť krém redší, zahustila som ho kukuričným škrobom a nechala prejsť varom. Do hotového krému som pridala majoránkou, soľ, Tamari, olej.
Pri servírovaní omáčky sa môže ozdobiť nasucho opraženými, v suribaške rozdrvenými tekvicovými semienkami a pokvapkať tekvicovým olejom.

0 komentárov k “Hokkaidový krémPridajte vlastný →

Pridaj komentár