Kelová so zeleninou a Judášovým uchom

Suroviny:
Kel, cibuľa, cesnak, mrkva, červená paprika čerstvá, pažítka, jarná cibuľka, Judášove ucho (najlepšie krájané).

Pochutiny:
Soľ, olej, Maha korenie (môže byť rasca), Umeocot, bobkový list, nové korenie, vňať saturejky.

Postup:
Hubu Judášove ucho môžeme namočiť na hodinu (alebo cez noc). Pokiaľ pripravíme zeleninu, dáme ju variť aspoň na pol hodinu.

Zeleninu umyjeme, očistíme, ošúpeme, pokrájame podľa obrázku pod textom. Zo zvyškov zeleniny dáme variť vývar. Varíme asi pol hodinu. Pred koncom varenia ho prilejeme do polievky.

K povarenému Judášovému uchu pridáme na jemno pokrájanú cibuľu spolu so soľou, bobkovým listom, novým korením, saturejkou a varíme do sklovita. Postupne pridáme pokrájanú mrkvu, kel, nakoniec papriku a cesnak a uvaríme do mäkka. Prilejeme zeleninový vývar, odstavíme z ohňa, ochutíme Maha korením, Umeoctom, ak treba dosolíme. Zjemníme olejom. Nakoniec vložíme pokrájanú jarnú cibuľku a posekanú pažítku.

0 komentárov k “Kelová so zeleninou a Judášovým uchomPridajte vlastný →

Pridaj komentár