Majonézový šalát Veganko

Suroviny:
Mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, srterilizovaný hrášok, a kyslé uhorky, cibuľa, pažítka, kukuričná polenta, Tatárska omáčka Vegan, uvarená obilnina (dvojzrnka).

Pochutiny:
Soľ, čierne korenie, Umeocot, sójová omáčka Tamari, krmežská horčica, olivový olej.

Postup:
Obilninu uvaríme obvyklým spôsobom deň vopred.

Uvaríme inštantnú kukuričnú polentu v osolenej vode. Po zhustnutí odstavíme z ohňa a nalejeme do pekáčika vo vrstve asi 1 cm. Necháme vychladnúť a stuhnúť. Stuhnutý plátok preložíme na dosku a nakrájame na kocky.

Mrkvu, petržlen, zeler okrájame a dáme variť do osolenej vody. Cibuľu očistíme, nakrájame na jemno. Sterilizované uhorky pokrájame na malé kocky. Pažítku nasekáme nadrobno. Hrášok precedíme, necháme odkvapkať.

Pripravené suroviny vložíme do misky, pridáme Vegi tatárku, ochutíme soľou, čiernym korením, horčicou, olejom, Umeoctom, Tamari. Zľahka premiešame a necháme „oddýchnuť“ zo dve hodiny.

0 komentárov k “Majonézový šalát VegankoPridajte vlastný →

Pridaj komentár