Polentové vajíčka

Suroviny:
Kukuričná polenta, kukuričné lupienky, pažítka.

Pochutiny:
Soľ, olej, Tamari, kari korenie

Postup:
Do vriacej vody sypeme pomaly za stáleho miešania vareškou inštantnú kukuričnú polentu. Miešame do zhustnutia. odstavíme z ohňa, ochutíme soľou, Tamari, kari korením vňaťkou. Ak je zmes riedka, môžeme pridať kukuričné lupienky. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.

Z vychladnutej zmesi formujeme olejom potretou rukou vajíčka, ktoré dáme krátko zapiecť do rúry (asi 10 minút) na 180 stupňov – aby trochu zafixovali formu.

Podávame ako prílohu k jedlu alebo ako súčasť obložených studených tanierov.

0 komentárov k “Polentové vajíčkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár