Orechový koláč s hrozienkami, čokoládou (rýchly šutemín)

Suroviny:
1 väčšia šálka (asi 4 dl) hladkej celozrnnej špaldovej múky, 1 väčšia šálka (asi 4 dl) hladkej múky Extra špeciál 00,
1/2 šálky oleja, 1/2 šálky pšeničného sladu alebo trstinoveho cukru, 1/2 šálky pomletých orechov, za hrsť hrozienok (namočíme vo vode, pridáme kvapku esenciálneho oleja škorica a hrebíček alebo práškové koreniny, 1 bal kypriaceho prášku Vínny kameň, 1 bal vanilkového cukru, tabuľka čokolády (rozdrvíme na kúsky), ovocie.

Postup:
Do misky dáme suché suroviny, premiešame. Pridáme tekuté suroviny. Vypracujeme hladké cesto. Vylejeme na olejom portretý plech. Poukladáme pokrájané zavárané hrušky alebo aj čerstvé ovocie. Podrvime čokoládu a poukladáme medzi ovocie do cesta. Dáme piecť do predhriatej rúry na cca 30 – 40 minút. Upečený koláč posypeme trstinovým práškovým cukrom alebo sušenými sójovým mliekom. Necháme vychladnúť.

0 komentárov k “Orechový koláč s hrozienkami, čokoládou (rýchly šutemín)Pridajte vlastný →

Pridaj komentár