Polievka žihľavová „bomba“

Suroviny:
Žihľava (v bio kvalite zo záhrady),mrkva, cibuľa, cesnak, pažítka, ovsené vločky.

Pochutiny:
Soľ, sójová omáčka Tamari, olej, Polievka Soupseen od Dr. Nony (úžasný a chutný produkt z biominerálnej masy z Mŕtveho mora) – nemusí byť. Ak máte doma – určite použite.

Postup:
Natrháme vŕšky mladej žihľavy, umyjeme, odstránime z nich zhrubnutejšie časti a stopky.
Zo zvyškov zeleniny (mala som z predošlého dňa odloženú v chladničke) uvaríme zeleninový vývar. Hotový vývar prelejeme do hrnca, v ktorom budeme variť polievku. Pridáme postrúhaný cesnak, osolíme a krátko povaríme. Do vriaceho vývaru vložíme pripravenú žihľavu a varíme na miernom ohni maximálne 5 minút – vpodstate blanšírujeme, aby sme uchovali živiny. Ručným mixérom pomixujeme.

Keďže polievka je riedka, pridáme jemné ovsené vločky, ktoré ju zahustia a vytvoria príjemnú krémovú konzistenciu – bude sýtejšia. ochutíme soľou, sójovou omáčkou a – ak máte – práškovou Polievkou Soupseen (obsahuje Archebaktériu a biomasu z Mŕtveho mora). Zjemníme kvalitným olejom.

Na vylepšenie chuti a obohatenie (aby sme si dopriali jarnú bombu), pridáme postrúhanú podusenú na cibuľke. Podávame posypané pažítkou alebo inou zelenou vňaťou.

0 komentárov k “Polievka žihľavová „bomba“Pridajte vlastný →

Pridaj komentár