Pšenový koláč s lesnými plodmi a pudingom

Suroviny na korpus:
1 šálka pšena, 2,5 – 3 šálky vody, štipka soli, 1 dl pšeničného sladu (alebo trstinového cukru), 4 PL kakaa, 1 postrúhané jablko. Postup:Pšeno dobre prepláchneme vo vode a dáme variť do studenej osolenej vody v pomere 1 ku 2,5 spolu
s postrúhanými jablkami a kakaom. Varíme na miernom ohni asi 30 – 40 minút. Premiešame, necháme vychladnúť.

Vychladnutú pšenovú zmes preložíme na vymastený pekáč. Povrch zarovname a potrieme olejom. Dáme zapiecť do rúry na 10 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si tofu zmes. Použijeme Silk tofu (hodvábne tofu, jemnejšie ako tofu klasické, vhodné na prípravu lahôdok aj dezertov, chuť podobná tvarohu).Do misky dáme 1 bal tofu Silk, asi 1 dl kokosového mlieka, ochutíme štipkou soli, 1 dl pšeničného sladu, citrónovou kôrou. Pridáme trochu nasucho opraženého kokosu, kvôli zhustnutiu. Premiešame, necháme odstáť.

Pripravíme si vanilkový puding (1 bal.) podľa návodu na obale. Namiesto mlieka použijeme kokosové mlieko (0,5 l). Pridáme 1 dl obilného sladu a asi 3 PL oleja (po natretí na korpus nepuká povrch), štipka soli. Miešame do zhustnutia. Odstavíme z ohňa, vmiešame trochu rastlinného tuku Alsan (puding lepšie stuhne). Dobre vyšľaháme a necháme vychladnúť.

Chladený korpus potrieme džemom (lekvárom). Naň poukladáme piškóty, na ne navrstvíme ochutený „tofu tvaroh“. Naň uložíme lesné plody (alebo iné ovocie) a zalejeme vychladeným pudingom. Povrch urovname a posypeme nasucho opraženým kokosom. Necháme stuhnúť.

0 komentárov k “Pšenový koláč s lesnými plodmi a pudingomPridajte vlastný →

Pridaj komentár