ROČNÉ OBDOBIA – Jarná očista organizmu

Nadišiel čas pre jarnú očistu organizmu. V tomto období má naše telo najväčšiu silu zbavovať sa toxínov. Prírodných postupov na očistné kúry je viac, treba si len vybrať, prípadne ich skombinovať.

Kedy detoxikujeme

  • Po medikamentóznej liečbe.
  • Po použití potravinových doplnkov – anabolík u športovcov.
  • Pri alergii na lieky.
  • Pri alergii na potraviny.
  • Pri otrave potravinami alebo stagnácii potravy.
  • Pri prítomnosti škodlivých látok v prostredí.
  • Pri ochorení pečene a obličiek (iných orgánov).
  • Po operácii a narkózach.
  • Počas jarného obdobia – pečeň, žlčník.
  • Pre tých, ktorí chcú byť štíhlejší, zdravší, mladší a plní vitality

    Duchovná očista tela
  • Dobrým začiatkom na ceste k ozdraveniu organizmu je správny pohľad na život .
  • Jeho znečistenie sa prejavuje aj formou blokád voľného priechodu energie a krvi vo fyzickom tele.
  • Očista tela zahŕňa aj duševnú očistu, pretože myseľ sa zákonite musí zúčastniť na tomto procese.
  • Očistou tela udržujeme prapôvodnú ľudskú potrebu neporušenosti.
  • Duch orgánov totiž neexistuje sám, ale v spojení so svojim telom – orgánom.

    Očistou pečene a žlčníka predídeme jarnej únave. Pečeň je orgán s úžasnými regeneračnými schopnosťami.
  • V jarných mesiacoch – marci a apríli, je podľa ročného biorytmu vhodný čas na starostlivosť o pečeň a žlčník.
  • Tieto orgány majú vplyv ako na vznik alergií, tak aj na protinádorovú imunitu…
  • Podľa tradičnej čínskej medicíny sa dvojica orgánov pečeň a žlčník aktivizujú práve počas spomínaných mesiacov. Majú vplyv nielen na alergie, ale aj na autoimunitné procesy a tiež na cievnu problematiku. Toxické zaťaženie pečene spôsobuje stav, ktorý všetci veľmi dobre poznáme ako jarnú únavu.

    Pečeni neprospieva
  • agresia, zlosť, nenávisť, hnev, závisť..
  • tavené syry, tvrdé syry, najmä vyprážaný syr
  • nadmerné prejedanie
  • nadmiera živočíšnych tukov a bielkovín v strave
  • vyprážané a pečené živočíšne bielkoviny, vajíčka, údeniny, škvarky
  • príliš korenené jedlá, alkohol, chemikálie v liekoch
  • sušienky zahusťujúce žlčové šťavy
  • kontakt so žiarlivcom, závistlivcom….

    Pečeň posilňuje
  • mliečna kvasená zelenina
  • varené krúpy, ražné cestoviny, ovos
  • všetky druhy zelenej zeleniny – pór, pažítka, šalát, listy cesnaku medvedieho,
  • plzenské pivo – 1dl po jedle
  • horké byliny – púpava, palina obyčajná, pestrec mariánsky, zemežlč, myší chvost, ľubovník
  • karlovarská minerálka
  • zázvor (ďumbier), zázvorový čaj, zázvorové obklady
  • citrón – zmäkčuje pečeň, odstraňuje cysty
  • naklíčené semiačka, med
  • olivový olej, morské riasy
  • odvar z 3 lyžíc melty a 1 koreňa čakanky
  • kontakt s priateľským človekom!

    Kedy začať
  • Všetky očistné kúry začíname robiť pri ubúdajúcom Mesiaci.
  • Najvhodnejšia fáza na očistu celého tela je 4. lunárna fáza, kedy Mesiac ubúda a zároveň vplyvom vzďaľovania sa od Zeme má na náš organizmus rozširujúci a uvoľňujúci vplyv.

    Nezabudnime
  • Pri detoxikačných dňoch je potrebné zvýšiť príjem tekutín aspoň na 2,5 až 3 litre denne. Môžeme nakvapkať do vody pár kvapiek citrónu. Nápoj je povzbudzujúci pre tráviaci trakt,.
  • Vylučujeme všetky mastné jedlá, pečené, vyprážané, tučné druhy mäsa, korenené jedlá.
  • Obmedzíme prísun sladkostí a múčnych pokrmov.
  • Vylúčime mliečne jedlá a výrobky.
  • Jedlá nepresáľame a neprekoreňujeme.

Na jar je zelená farba prísľubom zdravia

Fermentovaná potrava dodáva živiny a vitalitu.

0 komentárov k “ROČNÉ OBDOBIA – Jarná očista organizmuPridajte vlastný →

Pridaj komentár