Nadišiel čas pre jarnú očistu organizmu. V tomto období má naše telo najväčšiu silu zbavovať sa toxínov. Prírodných postupov na očistné kúry je viac, treba si len vybrať, prípadne ich skombinovať.
Kedy detoxikujeme
- Po medikamentóznej liečbe.
- Po použití potravinových doplnkov – anabolík u športovcov.
- Pri alergii na lieky.
- Pri alergii na potraviny.
- Pri otrave potravinami alebo stagnácii potravy.
- Pri prítomnosti škodlivých látok v prostredí.
- Pri ochorení pečene a obličiek (iných orgánov).
- Po operácii a narkózach.
- Počas jarného obdobia – pečeň, žlčník.
- Pre tých, ktorí chcú byť štíhlejší, zdravší, mladší a plní vitality
Duchovná očista tela
- Dobrým začiatkom na ceste k ozdraveniu organizmu je správny pohľad na život .
- Jeho znečistenie sa prejavuje aj formou blokád voľného priechodu energie a krvi vo fyzickom tele.
- Očista tela zahŕňa aj duševnú očistu, pretože myseľ sa zákonite musí zúčastniť na tomto procese.
- Očistou tela udržujeme prapôvodnú ľudskú potrebu neporušenosti.
- Duch orgánov totiž neexistuje sám, ale v spojení so svojim telom – orgánom.
Očistou pečene a žlčníka predídeme jarnej únave. Pečeň je orgán s úžasnými regeneračnými schopnosťami. - V jarných mesiacoch – marci a apríli, je podľa ročného biorytmu vhodný čas na starostlivosť o pečeň a žlčník.
- Tieto orgány majú vplyv ako na vznik alergií, tak aj na protinádorovú imunitu…
- Podľa tradičnej čínskej medicíny sa dvojica orgánov pečeň a žlčník aktivizujú práve počas spomínaných mesiacov. Majú vplyv nielen na alergie, ale aj na autoimunitné procesy a tiež na cievnu problematiku. Toxické zaťaženie pečene spôsobuje stav, ktorý všetci veľmi dobre poznáme ako jarnú únavu.
Pečeni neprospieva
- agresia, zlosť, nenávisť, hnev, závisť..
- tavené syry, tvrdé syry, najmä vyprážaný syr
- nadmerné prejedanie
- nadmiera živočíšnych tukov a bielkovín v strave
- vyprážané a pečené živočíšne bielkoviny, vajíčka, údeniny, škvarky
- príliš korenené jedlá, alkohol, chemikálie v liekoch
- sušienky zahusťujúce žlčové šťavy
- kontakt so žiarlivcom, závistlivcom….
Pečeň posilňuje
- mliečna kvasená zelenina
- varené krúpy, ražné cestoviny, ovos
- všetky druhy zelenej zeleniny – pór, pažítka, šalát, listy cesnaku medvedieho,
- plzenské pivo – 1dl po jedle
- horké byliny – púpava, palina obyčajná, pestrec mariánsky, zemežlč, myší chvost, ľubovník
- karlovarská minerálka
- zázvor (ďumbier), zázvorový čaj, zázvorové obklady
- citrón – zmäkčuje pečeň, odstraňuje cysty
- naklíčené semiačka, med
- olivový olej, morské riasy
- odvar z 3 lyžíc melty a 1 koreňa čakanky
- kontakt s priateľským človekom!
Kedy začať
- Všetky očistné kúry začíname robiť pri ubúdajúcom Mesiaci.
- Najvhodnejšia fáza na očistu celého tela je 4. lunárna fáza, kedy Mesiac ubúda a zároveň vplyvom vzďaľovania sa od Zeme má na náš organizmus rozširujúci a uvoľňujúci vplyv.
Nezabudnime
- Pri detoxikačných dňoch je potrebné zvýšiť príjem tekutín aspoň na 2,5 až 3 litre denne. Môžeme nakvapkať do vody pár kvapiek citrónu. Nápoj je povzbudzujúci pre tráviaci trakt,.
- Vylučujeme všetky mastné jedlá, pečené, vyprážané, tučné druhy mäsa, korenené jedlá.
- Obmedzíme prísun sladkostí a múčnych pokrmov.
- Vylúčime mliečne jedlá a výrobky.
- Jedlá nepresáľame a neprekoreňujeme.
Na jar je zelená farba prísľubom zdravia
Fermentovaná potrava dodáva živiny a vitalitu.
0 komentárov k “ROČNÉ OBDOBIA – Jarná očista organizmu”Pridajte vlastný →