Rýchle mafinky

Suroviny:
300 g špaldovej bielej hladkej múky, 300 g bielej hladkej múky Extra 00 špeciál, 3 – 4 PL kakaa, 1 prášok do pečiva Vínny kameň, 1 bal trstinového cukru škoricového, 1 dl pšeničného sladu (alebo 100 g trstinoveho cukru), štipka soli, 1 dl kvalitného oleja, 4 – 5 dl vody

Postup:
Odvážené múky dáme do misky (na od meranie môžeme použiť aj šálky). Pridáme najskôr suché ingrediencie, potom tekuté. Vodu prilievame podľa potreby – max však 5 dl, aby nebolo cesto riedke a dobre sa upieklo. Cesto preložíme naberačkou do papierových mafinkovych košíčkov poukladanych v mafinkovom plechu. Ozdobíme orieškami alebo inou ozdobou a dáme piecť na 20 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť.

0 komentárov k “Rýchle mafinkyPridajte vlastný →

Pridaj komentár