Rýchly „šutemín“

Suroviny:
Toto je dávka na malý plech alebo na polovicu klasického. Na väčší plech treba pridat hmotu – použiť väčšie šálky alebo znásobit dávky

1 šálka špaldovej múky hladkej, 1 šálka hladkej múky Extra 00 špeciál, 2/3 šálky oleja, 2/3 šálky pšeničného sladu (trstinoveho cukru), 1 bal kypriaceho prášku Vínny kameň, 1 bal trstinoveho vanilkového cukru, 2 – 3 šálky vody, štipka soli, za hrsť hrozienok (namočiť, pridať olejček alebo um), tvaroh, slivkový lekvár.

Postup:
Do misky vložím suché suroviny, premiešam vareškou. Pridám slad, olej, vodu, namočené hrozienka, vypracujem hladké, nie veľmi riedke cesto. Vylejem ho do vymasteného pekáčika. Do cesta vkladám lyžicou ochutený tvaroh (trstinový citrónový cukor) a slivkový lekvár. dám upiecť do vyhriatej rúry na 40 minút pri teplote 180 stupňov.

0 komentárov k “Rýchly „šutemín“Pridajte vlastný →

Pridaj komentár